Υλικά
Για τη μους γιαουρτιού:
- 500 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
- Πλήρες Βέρο Κρητικό
- 500 γρ. σοκολάτα λευκή λιωμένη
- 600 γρ. σαντιγύ σφιχτή
Για τη βάση μπισκότου:
- 50 γρ. Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. Σερεάλ – Πίτουρο Σταριού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 170 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. φιστίκι Αίγινας
- 100 γρ. λιναρόσπορο
- 50 γρ. Χαρουπάλευρο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 αυγό προαιρετικό
Για τη μαρμελάδα μανταρίνι:
- 600 γρ. φλούδες μανταρινιού
- 500 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. Ζαχαρούχος Χυμός
- Μανταρίνι ΒΙΟΧΥΜ
- 200 γρ. Φυσικός Χυμός
- Πορτοκάλι Creta fresh
- 100 γρ. νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνω το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να αφρατεψει το βούτυρο περίπου για 7 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι, το πίτουρο, το τριμμένο φιστίκι και το λιναρόσπορο, καθώς και το ένα αυγό και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Σπάω το ζυμάρι μου σε χοντρά κομμάτια σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 160°C για 22 με 27 λεπτά.
Έπειτα αφήνω να κρυώσει και το θρυμματίζω και αναμιγνύω με το χαρουπόμελο. Στρώνω το μίγμα του μπισκότου σε μια φόρμα και πιέζω καλά το μίγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Για τη μους γιαουρτιού:
Λιώνω σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύω απαλά το γιαούρτι να πάρει μια λεία μορφή, ρίχνω μέσα στο γιαούρτι την λευκή σοκολάτα και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος, προσθέτω και τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις ομογενοποιώ το μίγμα. Αφήνω τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί. Τέλος, την ρίχνω μέσα στην φόρμα με το μπισκότο και αφήνω στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να παγώσει.
Για τη μαρμελάδα μανταρίνι:
Έχοντας ξεπικρίσει 2 μέρες τις φλούδες του μανταρινιού σε νερό που το αλλάζω σε τακτά διαστήματα. Τις ζεματίζω 6 φορές σε καθαρό νερό κάθε φορά. Κόβω την ψίχα από τα μανταρίνια σε μικρότερα κομμάτια και αφαιρώ τυχόν κουκούτσια.
Τα βάζω σε κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνω σε βρασμό σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτω ελάχιστο νερό.
Τέλος, πολτοποιώ ελαφρά το μίγμα μου και αφήνω να κρυώσει σερβίρω περιχύνοντας την επιφάνεια του γλυκού.
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου
Young Chef 2017 Mediterranean Countries