Υλικά
Για ένα ταψί 30 χ 15
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 4 λίτρα γάλα
- 400 γρ ζάχαρη
- 16 κρόκους αυγού
- 160 γρ κορν φλαουρ
- 6 μήλα
- 2 ξυλάκια κανέλας
- Άχνη ζάχαρη
Για την σάλτσα:
- 200 γρ γλυκοκολοκύθα
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ μέλι θυμαρίσιο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 400 γρ νερό
Εκτέλεση
Ψήνουμε την σφολιάτα σε ξερό φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε μαζί με το 3,5 λίτρα γάλα, την ζάχαρη και την κανέλα να βράση.
Μόλις βράσει αφαιρούμε την κανέλα, περνάμε το γάλα από το μίξερ και το σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα στους κρόκους και τοποθετούμε την κατσαρόλα πάλι στην φωτιά να βράσει.
Από την σφολιάτα αφαιρούμε προσεκτικά το φουσκομένο μέρος προσεκτικά.
Τοποθετούμε την μια πλάκα στο ταψί και από πάνω την κρέμα μας.
Μόλις κρυώσει λίγο επαναλαμβάνουμε με την άλλη σφολιάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, τρίβουμε την σφολιάτα που έχουμε κρατήση με τα χέρια μας και την απλώνουμε το Μιλφέιγ.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Κόβουμε την γλυκοκολοκύθα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά να βράση.
Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
Την περνάμε από το μίξερ και την σουρώνουμε.
Γιάννης Καλούτσης
Chef