Υλικά
- 1/2 κιλό. φασολάκια μαυρομάτικα
- 1/2 κιλό. Ντομάτες ώριμες
- 1 ματσάκι μάραθα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
- 1φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασολάκια σε σκέτο νερό για 30 λεπτά περίπου.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μάραθα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Αιμίλιος Ασλάνης
Chef σε Capriccioza και Ρούμελη