ΥΛΙΚΑ
Για 30 τεμάχια
550 γρ. αλεύρι για πίτσα μύλοι Κρήτης
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
250 ml νερό χλιαρό
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη
Για την γέμιση 300 γρ ένταμ τριμμένο
100 γρ τυρομάλαμα τριμμένο
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
250 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
160 γρ μανιτάρια Ευβοίας ψιλοκομμένα
Σάλτσα ντομάτας Φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με το φτερό για ώσπου να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλάτι, και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στον κάδο του μίξερ. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Πλάθουμε την ζύμη και ανοίγουμε στρογγυλά πιττάκια με διάμετρο 15 πόντων Ψεκάζουμε με αντικολητικό σπρέι τα ταψάκια για τα μάφιν και τοποθετούμε την ζύμη σε αυτά. Αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, βάζουμε λίγο από τα τυριά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζοντας τα με μίγμα από τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
Γιάννης Καλούτσης
Chef