Υλικά
1 η 2 τεμ λεοντόψαρο
2 κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
2κ.σ χυμό λεμόνι
Μισό κ.γ μαρμελάδα περγαμόντο
Λίγο ξύσμα περγαμόντο
Μια καυτερή πιπεριά
1κ.γ πομάδα κρίταμου
Ανθό του αλατιού
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Λίγο μαύρο σησάμι
Ρίγανη
Τρόπος παρασκευής
Ζητάμε από τον ιχθειοπώλει να μας καθαρίσει τα ψάρια .Τα φιλετάρουμε αφαιρούμε τα αγκάθια και το δέρμα .Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε πρώτα τα στερεά υλικά της συνταγής , αναμιγνύουμε το χυμό λεμόνι με τη μαρμελάδα περγαμόντο ,περιχύνουμε το ψάρι με το μείγμα μας και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη πομάδα κριτάμου .Σερβίρουμε με λεπτές φέτες αβοκάντο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί
Chef
Γιάννης Αποστολάκης
Μέλος του Δ.Σ Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας