Yλικά για τη ζύμη:
- Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί 250γρ.
- Μίγμα για Ψωμί Ολικής 250γρ.
- Μίγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ 500γρ.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ζυμάρι ακολουθώντας τη συνταγή για πίτσα που βρίσκεται στο πακέτο του μίγματος για πίτσα.
Για δύο μεγάλες λαδένιες χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δύο και το τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με λίγο ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι των Μύλων Κρήτης.
Αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα για 30 – 40 λεπτά και έπειτα τα ανοίγουμε πιέζοντας με τις άκρες των δακτύλων μας ώστε να απλωθούν περίπου σε όλη την επιφάνεια του ταψιού μας και να μοιάζουν με άψητη λαγάνα.
Υλικά για τη γέμιση:
- Τυριά από Αιγοπρόβιο γάλα: α) πηχτόγαλο Χανίων 200γρ. ή
- 1 & ½ φλιτζάνι τσαγιού. β) φέτα ή κρητικό λευκότυρο 150γρ. ή
- 1 φλιτζάνι τσαγιού. γ) προαιρετικά 200γρ. μαλάκα ή 1 &1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
- Κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 800γρ. ή 5 ½ φλιτζάνια τσαγιού
- Φιλετάκια αντζούγιας περίπου 20
- Ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσια) 100γρ. ή τα 2/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού
- Ελιές Τσακιστές (πράσινες) 100γρ. ή τα 2/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού
- Αλατσολιές 50γρ. ή σχεδόν μισό φλιτζάνι τσαγιού
- Ημήλιαστες ντομάτες ή ντοματίνια περίπου 24 τεμάχια
- Αρωματικά χόρτα για το τελικό γαρνίρισμα:
- Φρέσκια ρίγανη – λεμονοθύμαρο – θρούμπη
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον φούρνο 180 – 200οC κυρίως ώσπου να πάρει χρώμα το κάτω μέρος της λαδένιας.
Λίγο πριν σερβίρουμε ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ.
Αποστολάκης Ιωσήφ
Chef