Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια
- 200ml νερό
- 200ml κρασί κόκκινο
- 150γρ ζάχαρη καστανή
- 2κομ αστεροειδής γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3κεφ. γαρύφαλλο
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα κακουλέ τριμμένο
- Ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα
- 100γρ κουβερτούρα
- 20ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε χονδρές φέτες, βάζουμε τα κομμένα κυδώνια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό τη ζάχαρη, το κρασί, και όλα τα μπαχαρικά και βράζουμε τα κυδώνια. Όταν έχουν ψηθεί τα κυδώνια τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό, προσθέτουμε τη κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια ομογενοποιούμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και περιχύνουμε τα κυδώνια. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγα καβουρντισμένα φουντούκια και ρόδια.