Υλικά
- 450γρΖαχαρη
- 200γρ Ελαιόλαδο
- 5 Αυγά
- 40 γρ Μπέικη παουντερ
- 1κ.γ. Κανέλα
- Μισό κουτ.γ.Γαριφαλο
- 100γρ Καρύδια
- Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
- 1κ.γ. Τσικουδιά
- 200γρ Γάλα
- 500 Χαρουπαλευρο
- 1 φλ.Αλευρι για όλες της χρήσης
- 180 γρ Γραβιέρα
Το σιρόπι:
- Ενα φλιτζάνι ζάχαρη
- 2κ.γ σιρόπι χαρουπιού (χαρουπομελο )
- 180 ml νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά όταν το μίγμα αφρατεψη προσθέτουμε χλιαρό το γάλα ,το ελαιόλαδο ,τη τσικουδιά το μπέικη παουντερ ,γαρίφαλο ,κανέλα το αλεύρι ,το χαρουπαλευρο τα καρύδια τη γραβιέρα και το ξύσμα λεμονιού .αναμιγνύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45λεπτα στου 170 βαθμούς .
Για το σιρόπι βάζουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει λίγο προσθέτουμε το νερό και το χαρουπομελο ,αφήνουμε για λίγο να βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Μαρία Στεφανακη –Γιανουλακη