Κουνέλι με σύκα στη λαδόκολλα
Υλικά
- 1300γρ κουνέλι ολόκληρο
- 6 τεμ ώριμα σύκα κομμένα
- 100γρ γραβιέρα
- 70ml extra παρθένο ελαιόλαδο
- 80ml κρασί λευκό
- Ανθο του αλατιού, πιπέρι
- 1κ.γ θρούμπη
- 1κ.γ θυμάρι
- 2 τεμ λαδόκολλες
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Στο πάγκο εργασίας απλώνουμε της λαδόκολλες, βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα λίγο ελαιόλαδο, κρασί, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, θρούμπη, δυο σύκα.
Βάζουμε το κουνέλι επάνω και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας τη γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Τυλίγουμε καλά, και ψήνουμε στους 150 βαθμους στον αέρα για 75 λεπτά περίπου.
—
Chef Γιάννης Αποστολάκης
Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας