Κουραμπιέδες «μπουκίτσες» με αμύγδαλο και λουκούμι
τριαντάφυλλο
Υλικά
• 350 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 150 γρ. φυτίνη
• 100 γρ. ελαιόλαδο ραφινέ ΑΒΕΑ
• 250 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
• 200 γρ. λουκούμι τριαντάφυλλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
• ½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα βανίλια
• 220 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. μπράντυ
• 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
• Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη φυτίνη
και τη ζάχαρη (220 γρ.) μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο
χτυπημένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κονιάκ,
το αμύγδαλο και το λουκούμι τριαντάφυλλο. Πλάθουμε τους
κουραμπιέδες σε μικρές στρογγυλές μπουκιές. Ψήνουμε στους 200
ο
C σε
προθερμασμένο φούρνο για 15’. Βγάζουμε από το φούρνο,
chef
Μακρής Γιώργος