Υλικά
- 2-4 μπουτάκια κοτόπουλο άνευ οστών τυλιγμένο σε ρολό
- και δεμένο με σπάγκο
- 200 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
- Χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα λεμονιού
- Από μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ, κύμινο, πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπουτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα αποσύρουμε από τη κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια.
Αραιώνουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και
το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από το γιαούρτι
και μετά πάλι από το αλεύρι.
Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί κρούστα για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα στρωματάκι
από αρωματικά φύλλα-βότανα.