Υλικά για 4 άτομα
- Κοτόπουλο 2 στηθη
- Φασκόμηλο 5-6 φυλλα
- Ξύσμα από 1 λεμονι
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2κ.σ
- Κρασί λευκό 1 μικρο ποτήρι
- Ανθό του αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Συνοδευτικά Σταμναγκαθι 400-500 γρ.
- Πατάτες 2τεμ.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο,το σβήνουμε με το κρασί Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι μαζί με τα υγρά από το τηγάνι ,προσθέτουμε το φασκόμηλο , αλάτι ,πιπέρι ,το ξύσμα λεμονιού , 200ml νερό η ζωμό λαχανικων.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτα στους 200 βαθμους Καθαρίζουμε –πλένουμε το σταμναγκαθι και το βραζουμε,πλενουμε της πατάτες και της βράζουμε.
Tο Δίκτυο Οινοποιών Δυτ.Κρητης προτείνει
Συνοδεύει υπέροχα ένα φρέσκο κρασί της ποικιλίας Βιλανα.