Υλικά για 4 άτομα
- 2.500γρ κόκορας
- 1πρασσο
- 1κρεμυδι
- 1ντοματα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι
- 4-5 φύλλα φασκόμηλο
- 2-3 κ.σ στακοβουτυρο
- 1κ. σ θυμάρι
- 50γρ ρύζι σπυρωτό
- 1κυδονι
- 1μηλο
- 1κ.σ σταφίδες
- 2ποτηρια κρασί λευκό
- 4κ.σ ελαιόλαδο
- 1κ.γ θυμάρι
- 1κ.γ ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κάτω από το δέρμα του κόκορα , αλείφουμε το στακοβουτυρο και βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο και το κρασί στον κόκορα προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και εσωτερικά του κόκορα.
Ψιλοκόβουμε μισό κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε λίγο το ρύζι σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Κόβουμε το κυδώνι και το μήλο σε κύβους προσθέτουμε της σταφίδες αλάτι πιπέρι και το βάζουμε στο εσωτερικό του κόκορα.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα κλαδάκια από το θυμάρι ,το καρότο ,πράσο ,κρεμμύδι ,σκόρδο ντομάτα, τοποθετούμε από επάνω το κόκορα προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί ,και περιχύνουμε με το μέλι το κόκορα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 200 βαθμους για δυόμιση – τρεις ώρες περίπου.