Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Κόκορας γεμιστός με κυδώνια

Υλικά για 4 άτομα

  • 2.500γρ κόκορας
  • 1πρασσο
  • 1κρεμυδι
  • 1ντοματα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 2-3 κ.σ στακοβουτυρο
  • 1κ. σ θυμάρι
  • 50γρ ρύζι σπυρωτό
  • 1κυδονι
  • 1μηλο
  • 1κ.σ σταφίδες
  • 2ποτηρια κρασί λευκό
  • 4κ.σ ελαιόλαδο
  • 1κ.γ θυμάρι
  • 1κ.γ ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Κάτω από το δέρμα του κόκορα , αλείφουμε το στακοβουτυρο και βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο.

Βάζουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο και το κρασί στον κόκορα προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και εσωτερικά του κόκορα.

Ψιλοκόβουμε μισό κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε λίγο το ρύζι σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Κόβουμε το κυδώνι και το μήλο σε κύβους προσθέτουμε της σταφίδες αλάτι πιπέρι και το βάζουμε στο εσωτερικό του κόκορα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα κλαδάκια από το θυμάρι ,το καρότο ,πράσο ,κρεμμύδι ,σκόρδο ντομάτα, τοποθετούμε από επάνω το κόκορα προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί ,και περιχύνουμε με το μέλι το κόκορα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 200 βαθμους για δυόμιση – τρεις ώρες περίπου.

p1010431

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Αμελέτητα σουπιάς ψητά
Ορεκτικά

Αμελέτητα σουπιάς ψητά

Μάρτιος 20, 2019
Ορεκτικά

Ξινόχοντρος με ζωμό λαχανικών και σάλτσα πετιμέζι

Φεβρουάριος 25, 2019
Κρέας

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο και σάλτσα πορτοκάλι

Φεβρουάριος 25, 2019
Επιδόρπια

Κανταΐφι με κρέμα τυριού και χαρουπόμελο

Φεβρουάριος 25, 2019
Επιδόρπια

Σφακιανά πιτάκια με χαρουπόμελο

Μάρτιος 4, 2019
Κρέας

Χοιρινή πανσέτα καπνιστή με πετιμέζι, σάλτσα πιπεριάς, κρέμα αβοκάντο και κου κους κουνουπιδιού

Φεβρουάριος 25, 2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου