Υλικά
- 600 γρ. Μίγμα για Κέικ και Μάφιν ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. κολοκύθα στραγγισμένη χονδροτριμμένη
- 120 γρ. Γάλα Αγελαδινό Πλήρες Βέρο Κρητικό
- 50 γρ. Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι Creta fresh
- 170 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 10 γρ. κάρδαμο τριμμένο
- 5 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 5 γρ. κανέλα τριμμένη
- 100 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα με σύρμα όλα τα υγρά στοιχεία.
Προσθέτω την τριμμένη κολοκύθα και σιγά σιγά το αλεύρι.
Ομογενοποιώ το μίγμα μου και στο τέλος προσθέτω τις σταφίδες.
Ρίχνω το μίγμα σου σε φόρμα κέικ που έχω πρώτα βουτυρώσει και πασπαλίσει ελαφρά
με αλεύρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου.
Μπορώ να πασπαλίσω με αχνή ζάχαρη ή να περιχύσω με λεύκη σοκολάτα ή και
να ντύσω το κέικ μου με ζαχαρόπαστα για πιο ιδιαίτερο food style.
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου
Young Chef 2017 Mediterranean Countries