Υλικά για 4 τεμ.
- 80 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 60 γρ αλεύρι
- 100γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100γρ κουβερτούρα
Για τη σάλτσα:
- 100γρ φράουλες
- 60γρ ζάχαρη
- 1κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αυγά αναδεύουμε στη γρήγορη ταχύτητα για πέντε λεπτά περίπου προσθέτουμε, το αλεύρι και τη κουβερτούρα που έχουμε λειώσει σε μπαιν μαρι, και ομογενοποιούμε.
Το μοιράζομαι στα φαρμάκια και ψήνουμε στο αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε της φράουλες που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα ,όταν είναι έτοιμο το περνάμε από ψηλή σήτα.