Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Υλικά

  • - Υλικά για το κέικ
  • 250 γρ. Γιαούρτι
  • 240 γρ. Ζάχαρη
  • 3 τεμ Αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κτγ Μπεικιν Παουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • - Υλικά για το σιρόπι
  • 120 γρ. Χυμό Λεμονιού
  • 80 γρ. Ζάχαρη
  • - Υλικά για το γλάσο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 160 γρ. Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια και τέλος το αλεύρι με το Μπεικιν Παουντερ και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα μάς και το μεταφέρουμε σε μια φόρμα τού κέικ 10 * 30 εκ. αφού πρώτα την έχουμε αλειψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 10 ‘ και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160⁰C για 30’

Συνεχιζουμε κάνοντας το σιρόπι βάζοντας τα υλικά μάς σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ μάς από το φούρνο το σιροπιαζουμε.

Για το γλασο βάζουμε όλα τα υλικά μάς σε ένα μπλέντερ και τα ομογενοποιουμε. Μόλις κρυώσει το κέικ μάς το ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε κατά βούληση.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

ΜΕ ΑΓΆΠΗ!!!

Σκέτη Γλύκα

Ο Pastry Chef Κωνσταντίνος Ντανάς .

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Φιλέτο Κοκκάλι ψητο με πομάδα η Πεστο γιαχνερων χόρτων
Συνταγές

Φιλέτο Κοκκάλι ψητο με πομάδα η Πεστο γιαχνερων χόρτων

Φεβρουάριος 3, 2021
Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο
Επιδόρπια

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Μάιος 5, 2020
Σούπα κρεμά τσουκνίδας
Συνταγές

Σούπα κρεμά τσουκνίδας

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη
Συνταγές

Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με γαύρο
Συνταγές

Καλογερικό με γαύρο

Απρίλιος 2, 2020
Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Επιδόρπια

Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας

Ιανουάριος 16, 2020

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου