Υλικά για 30 τεμάχια
- 500 γραμμ, κολοκύθα καθαρισμένη
- 2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμος φρεσκοκομμένος
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κ.σ. φρεσκια γραβιερα
- 100 γρ φέτα
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε την κολοκύθα και την ζεματάμε σε ζεστό νερό.
2. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό και τα τυριά.
3. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
4. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
5. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Γιαννης Καλουτσης
Chef