Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Κυδώνι, τo χρυσό μήλο

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Το ελαιόλαδο στην εστίαση

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Διπυρίτης το σύμβολο της Κρητικής διατροφής

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Τα φρούτα της θάλασσας

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

    Τσικνοπέμπτη – Για τους “εραστές” της ψησταριάς

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Κάστανο στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

Κάστανα

Με τα κάστανα μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλά εδέσματα γλυκά και αλμυρά και με το αλεύρι από κάστανα να παρασκευάσουμε ψωμί ,επίσης είναι ιδανικός μεζές στα ρακοκαζανα αυτή την εποχή και αργότερα στο τζάκι με καλή παρέα και λίγο κρασάκι .

Για να αποφλοιώσουμε τα κάστανα

Αφού πλύνουμε τα κάστανα , τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια ,βάζουμε σε ένα τσικαλι νερό να βράση και ρίχνουμε τα κάστανα ,τα βράζουμε 4-5 ΄ και τα καθαρίζουμε .

Κάστανα στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά για 4 μερίδες:

  • Κάστανα αποφλοιωμένα 400γρ.
  • Κρεμμύδια για στιφάδο 250γρ.
  • Κολοκύθα κίτρινη 250 γρ.
  • Ελαιόλαδο 3κ.σ.
  • Κρεμμύδι ξερό 1τεμ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Ντομάτες ώριμες 3-4 τεμ.
  • Ντοματοπολτό 1κ.σ
  • Κρασί 1 ποτηρακι
  • Δεντρολίβανο φρέσκο 1κλαδακι
  • Αλάτι, δάφνη 1φυλλο φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε ελαφριά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα που έχουμε περάσει από το τρίφτη το ντοματοπολτό τη δάφνη, και λίγο νερό, το αφήνουμε να βράση για 10΄ περίπου Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα, και τη κολοκύθα που έχουμε κόψη σε χονδρά καρέ, το δενδρολίβανο το αλάτι ,μειώνουμε τη ένταση της εστίας στο μισό και ψήναμε για αλλά 15-20 δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

pa250100s
Κάστανα στιφάδο με κίτρινη κολοκύθα

Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα

ΘερμίδεςΠρωτεϊνεςΥδατάνθρακεςΛίπηΔιαιτητικές ίνες
319kcal4,7γρ46γρ12γρ8γρ

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Αμελέτητα σουπιάς ψητά
Ορεκτικά

Αμελέτητα σουπιάς ψητά

Μάρτιος 20, 2019
Ορεκτικά

Ξινόχοντρος με ζωμό λαχανικών και σάλτσα πετιμέζι

Φεβρουάριος 25, 2019
Κρέας

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο και σάλτσα πορτοκάλι

Φεβρουάριος 25, 2019
Επιδόρπια

Κανταΐφι με κρέμα τυριού και χαρουπόμελο

Φεβρουάριος 25, 2019
Επιδόρπια

Σφακιανά πιτάκια με χαρουπόμελο

Μάρτιος 4, 2019
Κρέας

Χοιρινή πανσέτα καπνιστή με πετιμέζι, σάλτσα πιπεριάς, κρέμα αβοκάντο και κου κους κουνουπιδιού

Φεβρουάριος 25, 2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου