Κανταΐφι με κρέμα τυριού και χαρουπόμελο
Εκτύπωση συνταγήςΥλικά
- 350 γρ. φύλλο κανταΐφι (για τη βάση)
- 100 γρ. βούτυρο (για τη βάση)
- 200 γρ. ανθότυρο (για την κρέμα)
- 1 κρόκο αυγού (για την κρέμα)
- 50 γρ. μέλι (για την κρέμα)
- 50 γρ. χαρουπόμελο Cretan Nectar (για την κρέμα)
- 100 γρ. γιαούρτι (για την κρέμα)
- 100 γρ. μέλι (για το σιρόπι χαρουπόμελου Cretan Nectar)
- 150 γρ. νερό (για το σιρόπι χαρουπόμελου Cretan Nectar)
- 100 γρ. χαρουπόμελο (για το σιρόπι χαρουπόμελου Cretan Nectar)
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το βούτυρο. Αφρατέυουμε το φύλλο κανταΐφι. Βάζουμε βούτυρο στο ταψί, απλώνουμε το φύλλο και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για λίγο.
Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για να αφρατέψουν. Ψήνουμε την κρέμα στο φούρνο στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Σιροπιάζουμε το φύλλο, στρώνουμε την κρέμα και στήνουμε.
Νίκος Κουκαδάκης
Μάγειρας Α’, Sunprime Hotel Πλατανιάς