Υλικά
- 300γ νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Άνηθος λίγος
- Κρεμμυδάκι φρέσκο λίγο
- 40 γ Κρασί άσπρο
- 5 γ Ούζο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια από τα καλαμαράκια και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, προσθέτοντάς και αυτά στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το μισό κρασί
Προσθέτουμε το ρύζι, συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να καλυφτούν και βράζουμε για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια λίγο πιο πάνω από την μέση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Σοτάρουμε τα καλαμαράκια σε ελαιόλαδο
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά σκεπασμένα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.
Αφαιρούμε τα καλαμαράκια και δένουμε την σάλτσα με κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε λίγο ούζο.
Δημιουργός: Γιάννης Καλούτσης