Υλικά για 2 μερίδες
- 1 Φιλετο χοιρινό
- 50γρ Γραβιέρα
- 3-4 Φύλλα φασκόμηλο
- 300γρ. Αρνι
- 50γρ Πηχτογαλο (μυζήθρα)
- 200γρ Σταμναγκαθι
- Λίγο καρότο
- Κολοκύθι
- Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
- Άνηθο
- Χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
- Ξύδι
- 100 ml Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πέρνουμε 1 χοιρινό φιλέτο και το ανοίγουμε, αλατοπιπερόνουμε, βάζουμε γραβιέρα και φασκόμηλο στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε αλουμινόχρτο ελαφρά λαδομένο, και ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά.
Παράλληλα πέρνουμε ένα κομμάτι αρνί μπούτι το ανοίγουμε κατα τον ίδιο τρόπο και το γεμίζουμε με μυζήθρα και το αρωματίζουμε με ρίγανη, τυλίγουμε κατα τον ίδιο τρόπο και ψήνουμε το ίδιο με το χοιρινό. Φροντίζουμε τα δύο ρολά να βγούν περίπου το ίδιο μέγεθος.
Στα 18 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για να πάρει χρώμα. Ελέγχουμε αν είναι ψημένα και βγάζουμε απο το φούρνο. Ενναλακτικά μετά τα 18 λεπτά τελειώνουμε στο τηγάνι.
Για τη γαρνιτούρα του αρνιού σωτάρουμε σκόρδο σε ελαιόλαδο ρίχνουμε σταμναγκάθι τόσο όσο να μας βγεί μαγειρεμένο περίπου δύο χούφτες και σβήνουμε ξύδι κατα προτίμηση μηλόξυδο.
Αρωματίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε. Για τη γανριτούρα του χοιρινού κόβουμε πολύ λεπτό ζουλιέν κολοκύθι, καρότο, κόκκινη και πράσινη πιπεριά όλα μαζί περίπου δύο χούφτες και τα μαρινάρουμε όση ώρα ψήνονται τα κρέατα σε λεμόνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Στήνουμε σε ορθογώνιο πιάτο στη μία άκρη το σταμναγκάθι σε τσέρκι και πάνω του πλάγια το μισό ρολό απο το αρνί κομμένο πλάγια.
Στην άλλη άκρη βάζουμε όρθιο το μισό απο το χοιρινό ρολό και γύρω γύρω στραγγισμένα τα λαχανικά. Αλοίφουμε ελαφρως τα κομμάτια κρέατος με το πλέον αρωματισμένο απο τα λαχανικά λαδολέμονο.
Κάνουμε μερικά φύλλα μαϊντανού τσίπς και στολίζουμε το πιάτο.
Παπαδάκης Μιχάλης