Παραδοσιακές Χυλοπίτες με στακοβούτυρο και γραβιέρα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
4 αυγά
400 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ)
100 γρ. στακοβούτυρο
200 γρ. γραβιέρα
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα τις ζύμης και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνεχεία κόβουμε τα φύλλα στο πάχος που θέλουμε και απλώνουμε αραιά τις χυλοπίτες να στεγνώσουν όλο το βράδυ.
- Αφού ξεραθούν βράζουμε σε νερό για 6 λεπτά, σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τις ανακατεύουμε με το στακοβούτυρο, τη γραβιέρα και το φρέσκο θυμάρι.