Υλικά για ταψί 26 πόντων
Για την βάση:
- 250γρ αλεύρι μαλακό Μύλοι Κρήτης
- 125 γρ ζάχαρη
- 125 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για την γέμιση:
- 125γρ βούτυρο
- 5 αυγά
- 250 γρ ζάχαρη
- 750 γρ γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 1 κουτ σούπας κακάο σκόνη
- 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι Βιοχύμ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά με το φτερό.
Απλώνουμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένη φόρμα 28 πόντων διάμετρο και ανοίγουμε πιέζοντας να καλυφτούν και τα τοιχώματα του.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
Βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Κρατάμε το ¼ από την γέμιση στην οποία προσθέτουμε το κακάο.
Ρίχνουμε στο κέντρο τις φόρμας το μισό μείγμα και από πάνω του μισό μείγμα με το κακάο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και κουνάμε ελαφρά την φόρμα να απλωθεί το μείγμα.
ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.
Γιάννης Καλούτσης
Chef