Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Ξυνόμηλα Ομαλού γεμιστά με πηχτόγαλο Χανίων

Ξυνόμηλα Ομαλού, ψημένα στο φούρνο γεμισμένα με πηχτόγαλο Χανίων και καραμελωμένα καρύδια σε μια βάση παντζαριού αρωματισμένη με μπαχαρικά, πέστο φουντουκιού και βινεγκρέτ παντζαριού με σταγόνες πετιμεζιού)

Υλικά

Για τα ξυνόμηλα:
3τεμ. ξυνόμηλα Ομαλού
Λίγο ελαιόλαδο
1 μικρή πρέζα μαραθόσπορο και σπόρους κόλιανδρου σπασμένους στο μπλέντερ ή στο γουδί.

Για το πηχτόγαλο:
200γρ. πηχτόγαλο Χανίων
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο καβουρδισμένο καρύδι
½ κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τα βραχάκια από καραμελωμένα καρύδια:
150γρ. καρυδόψιχα
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. νερό

Για τα παντζάρια:
300 γρ. παντζάρια βρασμένα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Τα βρασμένα φύλλα από τα παζάρια
120 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο τριμμένο σκόρδο
Λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
Τριμμένο μαραθόσπορο και κόλιανδρο

Για τη βινεγκρέτ παντζάρι:
100 γρ. παντζάρι βρασμένο
50 γρ. ζουμί από τα παντζάρια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
Λίγο πετιμέζι
Αλάτι

Για το πέστο φουντουκιού:
150 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο,
150 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Λίγο μέλι αν χρειαστεί

 

Εκτέλεση

Για τα ξυνόμηλα:
Παίρνουμε τα ξυνόμηλα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα αλείφουμε με το μίγμα ελαιόλαδου και τριμμένων μπαχαρικών και τα ψήνουμε 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο ίσα να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και αφαιρούμε λίγο από την σάρκα τους, σχηματίζοντας μια φωλιά εσωτερικά, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το εξωτερικό σχήμα τους

Για το πέστο φουντούκι:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε.

Για τα παντζάρια:
Ανακατεύουμε τα παντζάρια με τα υπόλοιπα υλικά και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
Το ίδιο κάνουμε και στα φύλλα χωριστά.

Για τη βινεγκρέτ παντζάρι:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και ομογενοποιούμε.
Μετά ρίχνουμε στο μείγμα του παντζαριού το ελαιόλαδο με αργή και συνεχόμενη ροή.

Για το πηχτόγαλο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και το μήλο που αφαιρέσαμε προηγουμένως και ομογενοποιούμε.

Στήνουμε το πιάτο κάνοντας μια βάση σαν μαργαρίτα από τις φέτες παντζαριού, τοποθετούμε το μήλο επάνω, αλατίζουμε, τοποθετούμε το κρεμώδες πηχτόγαλο, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς,
Τοποθετούμε με συμμετρία το πέστο, τα φύλλα του παντζαριού και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που φτιάξαμε.

patzari

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Επιδόρπια

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Ιούνιος 30, 2020
Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο
Επιδόρπια

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Μάιος 5, 2020
Σούπα κρεμά τσουκνίδας
Συνταγές

Σούπα κρεμά τσουκνίδας

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη
Συνταγές

Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με γαύρο
Συνταγές

Καλογερικό με γαύρο

Απρίλιος 2, 2020
Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Επιδόρπια

Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας

Ιανουάριος 16, 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου