Υλικά
Για το φύλλο:
- 500γρ Αλεύρι
- 1 φλυτζανι ελαιόλαδο
- 1 κοταλακι του γλυκού αλάτι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ποτηρι νερό
Για τη γέμιση:
- 300γρ φουντούκια
- 300γρ καρύδια
- 300γρ αμύγδαλα
- 100γρ σουσάμι
- 20 γρ χοντροκομμένο πιπέρι
- 1 φλυτζανι θυμαρίσιο μέλι
Για το σιρόπι:
- 2 φλυτζανια ζάχαρη
- 1 φλυτζανι νερό
- 1/4 φλιτζανιου πετιμέζι
- 250 γρ θυμαρίσιο μέλι
- χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλλο ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας στο τέλος το σουσάμι που έχουμε ψήσει προηγουμένως .Από τη ζύμη αυτή φτιάχνουμε 3φυλλα .Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς και αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη γέμιση.
Σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους απλώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση .Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τη σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο ,ραντίζουμε με λίγο νερό και σουσάμι και το χαράζουμε στο επιθυμητό μέγεθος ,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,στους 180βαθμους για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι κι όταν το γλυκό κρυώσει το περιχύνουμε με αυτό.
Γιούλη Σταύρου Πατερακη