Υλικά
- 250γρ ντομάτες τριμμένες
- 50γρ ντοματοπολτό
- 500γρ κολοκύθια
- 100γρ ελαιόλαδο
- 500γρ γαρδουμακια
- 2 σκελιδες σκόρδο
- 1 φυλλο δάφνης
- 2 κρεμιδια ψιλοκομμένα
- Αλατι
- Πιπερι
- 2 ποτηρια νερό η ζωμό που έχουμε κρατήσει
Εκτέλεση
Παίρνουμε πρώτα την κοιλιά και τα έντερα τα πλένουμε καλά και από της δυο πλευρές και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για μισή ώρα .Κόβουμε την κοιλιά σε λωρίδες και τυλίγουμε με τα έντερα .Ξεβράζουμε τα γαρδουμακια και εάν θέλουμε κρατάμε το ζωμό και τον προσθέτουμε αργότερα ,αντί να βάλουμε νερό .Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι το σκόρδο με το ελαιόλαδο .Βάζουμε τα γαρδουμακια και δυο ποτήρια νερό η το ζωμό που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να μισομαγειρευτουν .Προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα και τα κολοκύθια .Προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι και το φύλλο δάφνης .Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα κολοκύθια και να δέσει η σάλτσα.
Κατσιφαράκης Γιάννης