ΥΛΙΚΑ
1 πακ. φύλλο κρούστας
1 λίτρο Γάλα Αγελαδινό Πλήρες Βέρο Κρητικό
130 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. βούτυρο
4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
½ κούπα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνεχεία βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και το αιθέριο έλαιο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το διπλώνουμε, το κόβουμε στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. Διπλώνουμε τις άκρες βουτυρώνουμε και τυλίγουμε προς τα πάνω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1750C και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε, αφού κρυώσει, στα ζεστά ρολάκια.
Κυριακή Κληρονομάκη
chef
Τραγανά ρολάκια γαλακτομπούρεκου αρωματισμένα με πορτοκάλι
Υλικά
- 1 πακ. φύλλο κρούστας
- 1 λίτρο Γάλα Αγελαδινό Πλήρες Βέρο Κρητικό
- 130 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ κούπα λεμόνι
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνεχεία βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και το αιθέριο έλαιο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το διπλώνουμε, το κόβουμε στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. Διπλώνουμε τις άκρες βουτυρώνουμε και τυλίγουμε προς τα πάνω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1750C και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε, αφού κρυώσει, στα ζεστά ρολάκια.
Κυριακή Κληρονομάκη
chef