Φλογέρες με παστρουμά, κεφαλοτύρια, ημίλιαστες ντοματούλες και πηχτόγαλο Χανίων
YΛΙΚΑ για τη ζύμη
Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ 750γρ. ή 6 & ½ φλιτζάνια τσαγιού
Τσικουδιά 125γρ. ή 10 περίπου κουταλιές της σούπας
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ 45γρ. ή
8 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 8γρ. ή 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
YΛΙΚΑ για τη γέμιση:
Παστρουμάς κομμένος σε μικρά κομματάκια 4 φέτες
Πηχτόγαλο Χανίων 500γρ. ή 2,5 φλιτζάνια τσαγιού
Κεφαλοτύρι ή Κρητική Γραβιέρα 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού
Ντομάτες πομοντόρι (αμπουρνελοντομάτες) 6 χωρίς σπόρια, κομμένες στα δύο και σιγοψημένες στους 120οC για 60’ λεπτά
Εκτέλεση
• Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη ζύμη και προσθέτουμε μια λεπτή «γραμμή» γέμισης (της οποίας κατά το ανακάτεμα των υλικών έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι).
• Κόβουμε με το φιρέντο (την ρόδα – το τσουρί) και αφού αυγώσουμε τα άκρα της ζύμης διπλώνουμε σφιχτά ώστε να προκύψει το μακρόστενο σχήμα της «φλογέρας».
• Έπειτα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο ΑΒΕΑ φροντίζοντας να μην «χάσουν» το ξανθό τους χρώμα.
Τις περνάμε από απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.
Αποστολάκης Ιωσηφ
chef