Υλικά για 2 άτομα
- 600-700γρ, Τόνο
- 2τεμ Κρεμμύδια ξερά
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 4τεμ. Ντομάτες ώριμες
- 4 κ.σ Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κλαδάκια Δεντρολίβανο
- Αλάτι- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Αντικολιτικό χαρτί
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε το τόνο . Με ένα κοφτερό μαχαίρι , το χωρίζουμε κατά μήκος.
Σε μια λεκάνη ,βάζουμε το ψαρί προσθέτοντας το ελαιόλαδο ,το αλάτι ,πιπέρι και το δεντρολίβανο. Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας , δυο τεμάχια αντικολιτικό χαρτί ,
Στο κάθε ένα από αυτά ,βάζουμε τέσσερις φέτες ντομάτα το ένα κρεμμύδι και σκόρδο κομμένα σε φέτες προσθέτουμε το ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το ένα φιλέτο τόνου .
Από επάνω βάζουμε το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανο και τέσσερις φέτες ντοματα,και τη ρίγανη το κλείνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στη τοστιέρα η σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.