ΕΛΙΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
40 γρ. μαγιά
300-400 ml νερό
250 γρ. ελιές ροδέλα
50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
¼ δυόσμο
¼ μάραθο
Αλάτι, πιπέρι
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
Λεμόνι
Μάραθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη μαγιά σε στο χλιαρό νερό, μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός.
- Ψιλοκόβουμε τις ελιές, την πιπεριά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μια ώρα να ανέβει το μείγμα.
- Με τη βοήθεια δυο βρεγμένων κουταλιών κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
- Για το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα από το λεμόνι και το ψιλοκομμένο μάραθο.
Κυριακή Κληρονομάκη
chef