Χοιρινό με κάστανα μαριναρισμένο με βαλσάμικο πορτοκάλι

Χοιρινό με κάστανα μαριναρισμένο με βαλσάμικο πορτοκάλι

Σερβίρισμα: 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Εκτύπωση συνταγής

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο καρέ (για την μαρινάδα)
  • 1 φύλλο δάφνης (για την μαρινάδα)
  • 80 ml βαλσάμικο πορτοκάλι (για την μαρινάδα)
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι (για την μαρινάδα)
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για την μαρινάδα)
  • χυμό από δύο πορτοκάλια (για την μαρινάδα)
  • 5-6 κόκκους πιπέρι (για την μαρινάδα)
  • 15 κρεμμυδάκια κοκκάρι
  • 15 κάστανα καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 80-100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • λίγη μαντζουράνα

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής

Μαρινάρουμε το χοιρινό για 24 ώρες.

Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαριναδα. Σοτάρουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μαρινάδα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τη μαντζουράνα. Σε τηγάνι περνάμε τα κρεμμύδια σβήνουμε με βαλσαμικο πορτοκάλι και το μέλι. Λίγο πριν γίνει το χοιρινό προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κάστανα.

 

Μακρομανωλάκης Στράτος

Μάγειρας Α’ “Althea village”

Exit mobile version