Χοιρινή πανσέτα καπνιστή με πετιμέζι, σάλτσα πιπεριάς, κρέμα αβοκάντο και κου κους κουνουπιδιού
Εκτύπωση συνταγήςΥλικά
- 1 κιλό πανσέτα
- 4 κ.σ. πετιμέζι Cretan Nectar
- 1 πιπεριά (από πολύχρωμες ότι επιθυμείτε)
- 250 γρ. αβοκάντο ώριμο
- 150 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. κουνουπίδι μόνο κορφές
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- μερικές φέτες αγγούρι
- 4-5 φιλέτα ντομάτας
- 4-5 κ.σ. βαλσάμικο πορτοκάλι Cretan Nectar
- 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 1 κ.γ. πιπέρι τσίλι
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. θυμάρι
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Ψήνουμε της πιπεριές στο grill, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας το πετιμέζι, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τη μουστάρδα το θυμάρι και λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι. Πολτοποιούμε το αβοκάντο προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο από το τσίλι, βαλσαμικο πορτοκάλι και ομογενοποιούμε.
Κόβουμε το καρότο, κολοκύθι, αγγούρι, το κουνουπίδι, μπρινουαζ σοτάρουμε προσθέτοντας βαλσάμικο πορτοκάλι, λίγη μουστάρδα και το δυόσμο.
Περνάμε από ένα τηγάνι την καπνιστή μπατζετα και στήνουμε.
Ευτυχής Χατζιμιχελακης
Μάγειρας Α’, Εστιατόριο “ΜΕΝΤΑ”