Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Χαρτί κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί ραγδαίος η χρήση χαρτιού κουζίνας, στις επαγγελματικές όσο και στις οικιακές κουζίνες. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λάθος χρήση καθώς το χαρτί κουζίνας έχει δημιουργηθεί συμφώνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ήρθε να αντικαταστήσει της διάφορες πετσέτες που χρησιμοποιούσαμε πριν μερικά χρόνια για να σκουπίζουμε τα χέρια μας, τους πάγκους της κουζίνας, και τα διάφορα σκευή που χρησιμοποιούμε στη κουζίνα.

Το χαρτί κουζίνας είναι ένα βιομηχανικό υλικό που προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτί, λευκασμένο με διάφορες χημικές ουσίες, πολύ φθηνό και προσιτό στον καθένα από εμάς.

Πολλοί συνάδελφοι μου αλλά και ιδιώτες στα σπίτια χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χαρτί εκτός από της χρήσεις που προανέφερα, το χρησιμοποιούν για το στράγγισμα διαφόρων τηγανητών εδεσμάτων που παρασκευάζουν στην κουζίνα.

Όταν χρησιμοποιείται χαρτί κουζίνας για το στράγγισμα διαφόρων τηγανητών εδεσμάτων εκλύονται διάφορες χημικές ουσίες καθώς έρχονται σε άμεση επαφή, τα ζεστά τρόφιμα όπως, τηγανητές πατάτες, καλιτσουνια, ψάρια, λαχανικά, και οι εκάστοτε παρασκευές, με ότι συνεπάγεται από τη μακροχρόνια χρήσει για εμάς και τα παιδιά μας, η για τους πελάτες του εστιατόριου μας.

Άλλωστε είναι πολλή εύκολο να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο για να στραγγίξουμε τα τηγανητά και μετά να τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, η να χρησιμοποιήσουμε διάφορα αρωματικά για να στραγγίσουν τα διάφορα τηγανητά, όπως μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, φύλλα λεμονιάς, πορτοκαλιάς, δάφνης, μυρτιές θα μας δώσουν έχτρα γεύση και άρωμα και θα αποπλανήσουν τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου μας, ιδιαίτερα δε αν έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο για την παρασκευή των τηγανητών εδεσμάτων, καθώς το ελαιόλαδο έχει το χάρισμα όταν χρησιμοποιείται για τηγανιτές παρασκευές να δημιουργεί μια τραγανή κρούστα εξωτερικά και να παραμένει εσωτερικά ζουμερό.

 

Γιάννης Αποστολάκης

Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Νέα

Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

Σεπτέμβριος 18, 2020
Νέα

Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

Σεπτέμβριος 17, 2020
Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία
Νέα

Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

Ιούλιος 14, 2020
Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”
Νέα

Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

Ιούνιος 30, 2020
Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία
Νέα

Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

Μάιος 8, 2020
Εποχή καραντίνας
Νέα

Εποχή καραντίνας

Απρίλιος 23, 2020

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου