Υλικά
- Μπαρμπουνοφάσολες 500γρ
- Σύγλινα (χοιρινό καπνιστό) 150γρ ελαιολαδο 50ml
- Κρεμυδι 1 ψιλοκομενο
- Δάφνη 1φυλ
- Ντομάτες 3τεμ περασμένες από τον τρίφτη
- Ντοματοπολτό 1κουτ. του γλυκ.
- Κρασί κόκκινο 150ml
- Αλάτι
- Πιπέρι.
Εκτέλεση
Τσιγαριάζουμε ελαφριά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα σύγλινα, σβύνουμε με το κρασί. Μετά από λιγο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να ψηθεί όσο χρειαστεί.