Σερπαντίνα από φρέσκο φύλλο μπακλαβά με αχλάδι ποσέ σε γλυκό μοσχάτο Σπίνας, μούς ανθότυρου με κόκκινο πιπέρι και σάλτσα πικρής σοκολάτας, αρωματισμένη με πιπερόριζα.
Υλικά
Για το φύλλο:
- 300γρ φύλλο κρούστας
- 200γρ Βούτυρο λιωμένο
- 80γρ Ζάχαρη άχνη
Για τα αχλάδια:
- 6 αχλάδια ώριμα
- 400 γρ Μοσχάτο Σπίνας
- 200 γρ μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 καρφάκια γαρίφαλο
Για το μούς:
- 200γρ ανθότυρος φρέσκος
- 60-80γρ ζάχαρη άχνη
- 80 γρ γιαούρτι
- 6γρ κανέλα τριμμ.
Για την σάλτσα:
- 150 γρ κουβερτούρα
- 200γρ ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλυκού μέλι
- 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
- Λίγους κόκκους ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
1)Παίρνουμε τα υλικά για το φύλλο, ανοίγουμε τα φύλλα, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
2 ) Τα αχλάδια τα καθαρίζουμε, τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να στέκονται.
3) Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας να ομογενοποιηθούν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
4) Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και την διατηρούμε σε μπαίν μαρί.
Μοντάρουμε.
Οι καθηγητές:
Αποστολάκης Ιωάννης, Αποστολάκης Ιωσήφ, Καλύμνιου Ειρήνη, Κόκλας Αντώνιος, Παπαμιχαήλ Ελένη
Οι μαθητές:
Ασβεστάς Ιωάννης, Βακωνάκη Φωτ., Βαρώνου Μαρία, Βισβάρδη Αγγελική, Γαλιάτσου Μαρία, Γουνάκης Γιώργος, Γρυντάκη Μαρία, Κανδυλάκη Ελευθερία, Κατσαντώνης Θεόδωρος, Κιμιωνής Γεώργιος, Κοντζεδάκης Χρήστος, Κουτσουράκη Βασιλική, Κωλέτης Μιχαήλ, Λαγουδάκης Μ., Λάλος Στεφ., Λαμπιθιανάκης Ελ, Μαρκουλάκη Αικ., Μεσελίδου ¨Όλγα, Μπαρουλάκη Ε., Μπαρτζεματζίδης Τεμούρι, Μπουρεξάκης Εμαν., Σαλεβουράκης Χ., Σαριδάκη Ιοκάστη, Σηφάκης Ι., Σμυρναίος Νικ., Τεκάκη Ευλ., Τσοντάκη Μαρ.