Υλικά
- Αρνί 1 κιλό
- Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
- Χουμελι 60-70 ml
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τσουκάλι, το αφήνουμε να ζεσταθεί προσθέτουμε το αρνί που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το αναδεύουμε συνεχώς έως ότου κλείσουν οι πόροι του κρέατος . Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και το σκεπάζουμε. Εάν: α) είναι μικρής ηλικίας το αρνί δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό και θα είναι έτοιμο σε μια ώρα και δέκα πέντε λεπτά περίπου, β) είναι μεγάλης ηλικίας το αρνί θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό και σίγουρα ψήσιμο δυόμιση ως τρεις ώρες. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το αλάτι και τη χούμελι, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς αναδεύοντας συνεχώς έως ότου ψηθεί.