Υλικά
- 250γρ απάκι
- Χυμό από 2 πορτοκάλια ,
- Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
- 1 ποτηρι κρασί λευκό
- 1κ.γ. θυμάρι
- Ανθότυρο ξερό
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για της χυλοπίτες:
- 3 αυγά
- 500γρ αλεύρι σκληρό
- 50γρ γάλα
- Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά ,το αλεύρι ,το γάλα ,και το αλάτι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή .Με το μπλάστρι απλώνουμε το φύλλο σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά ,διπλώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες .
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το απακι το τσιγαρίζουμε ελαφριά με το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ,το ξύσμα ,το θυμάρι, λίγο αλάτι ,και το πιπέρι
Βράζουμε της χυλοπίτες της σουρώνουμε ,προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στης χυλοπίτες για να μην κολλήσουν
Περιχύνουμε με τη σάλτσα της χυλοπίτες ,προσθέτοντας ανθότυρο ξερό.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef M.A.I.X