Αλμυρό κέικ με ποικιλία τυριών
Yλικά α’ μείγματος
Βούτυρο αγελάδας 250γρ. ή 1&1/4 φλιτζάνι τσαγιού
Στακοβούτυρο 150γρ. ή 2/3 φλιτζάνια τσαγιού
Ελαιόλαδο 100γρ. ή ½ φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας.
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μαύρο Πιπέρι φρέσκο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια, μία κοφτή κουταλιά της σούπας
Yλικά β’ μείγματος
Αυγά 600γρ. (10 τεμάχια)
YΛΙΚΑ γ’ μείγματος:
Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ 4&½ φλιτζάνια τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 40γρ. ή 4 κοφτές κουταλιές της σούπας
Yλικά δ’ μείγματος
Λευκό τυρί Κρητικό (τύπου φέτας) 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού
Γραβιέρα 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνια τσαγιού
Καπνιστό τυρί Μετσόβου 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Όλα τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους.
Το τυρί τύπου φέτας μπορεί να είναι χοντροτριμμένο στο χέρι.
Εκτέλεση
• Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι επίμονα τα υλικά του μείγματος α’ να αφρατέψουν καλά.
• Προσθέτουμε το μείγμα β’.
• Εκτός μίξερ αφομοιώνουμε – ομογενοποιούμε με τη βοήθεια εύκαμπτης σπάτουλας, το μείγμα γ’ με το ενιαίο πια μείγμα που προέκυψε από τα α’ και β’ μείγματα.
• Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του δ’ μείγματος ανακατεύοντας απαλά.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Αποστολάκης Ιωσηφ
Chef