Υλικά για 2 μερίδες
- 140γρ. αρνί ψαχνό
- 80γρ. ή 2 φύλλα φύλλο κρούστας
- 3 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 100γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδα
- 2cl κρασί άσπρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το αρνί σε μικρούς κύβους και το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στην μέση.
Στην κορυφή του βάζουμε την μισή ποσότητα από το αρνί χωρίς την σάλτσα.
Διπλώνουμε της άκρες προς τα μέσα και στην συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό.
Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Καλούτσης Γιάννης
Chef