Υλικά
- Tσιγαριαστά χόρτα διάφορα 500γρ (καυκαλιθρες ,μυρωνια άγρια πράσα , λάπαθα τσουκνίδες μάραθα κουρνοποδι ,σταφυλινακους λαγουδοχορτο)
- Μυζήθρα 50 γρ
- Λιγο αλάτι
- Πιπερι
- Ελαιολαδο 5κς,
Υλικά για ζυμάρι πίτας 2 τεμ:
- Αλεύρι 125γρ.
- Νερο χλιαρό 50γρ.
- Χυμο λεμονιου 1κγ.
- Ελαιόλαδο 1κγ.
- Λιγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα.
Τα ψιλοκόβουμε ,τα βάζουμε σε ένα τσικαλι και τα μαραίνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι ,πιπέρι τη μυζήθρα και αναμιγνύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιολαδο,το νερό και ζυμώνουμε .Αφήνομαι να ξεκουραστεί η ζύμη.
Τη χωρίζομαι σε δυο στρογγυλά μέρη στο μέγεθος μια μικρής μπάλας.
Απλώνουμε λίγο το φύλλο και τοποθετούμε τη μίση ποσότητα από τα χόρτα που έχουμε πλάση σε λίγο μικρότερη μπάλα από ότι η ζύμη ,ενώνουμε της άκρες του φύλλου και το κάνουμε στρογγυλό και έπειτα με τα χεριά μας και το μπλάστρι ανοίγουμε τη πίτα.
Ψήνουμε της πίτες σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Γιαννης Αποστολακης