Υλικά
- Κολοκύθια 1 κιλο
- Ντομάτες ώριμες 500-600γρ.
- Μαϊντανό 2 ματσακια ,σκόρδο 5-6-σκελιδες
- Ελαιόλαδο 2 κουτ. της σούπας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζαμε τα κολοκυθιά που έχουμε χάραξη ελαφριά ,εκεί που τα έχουμε χαράξει τα γεμίζουμε με το σκόρδο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
Περνάμε της ντομάτες από το τριφτή και περιχύνουμε τα κολοκύθια ,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 220 βαθμούς στο τέλος ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στολίζουμε το πιάτο μας.
Προαιρετικά προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef ΜΑΙΧ
Μέλος ου Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας