Υλικά
- Χοχλιοί
- Κολοκυθοανθοί
- Ντοματόπαστα
- Ντομάτες
- Πληγούρι
- Μαϊντανός
- Δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη πομάδα: Ελαιόλαδο, γραβιέρα, βασιλικός
Εκτέλεση
Βράζουμε τους χοχλιούς σε αλατισμένο νερό και κατόπιν τους βγάζουμε από το κέλυφος.
Βράζουμε νερό με αλάτι-πιπέρι και δεντρολίβανο. Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε το κλωναράκι αρισμαρί και προσθέτουμε το πληγούρι.
Μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο πληγούρι τους χοχλιούς, τον τοπατοπολτό, λίγο ελαιόλαδο , αλάτι και μαϊντανό.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τους ανθούς και τις ντομάτες. Τα βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε με ελαιόλαδο στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά.
Για την πομάδα σπάμε στο γουδί φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε ανακατεύοντας τριμμένη γραβιέρα και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με την πομάδα και γαρνίροντας με δεντρολίβανο.
“Νικητής Επαγγελματικής Κατηγορίας στα Χοχλιδομαγειρέματα”
Κουντουράκης Γεώργιος