Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Αρνί με ανθότυρο

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 380 gr Αρνί ψαχνό από το μπούτι
  • 150 gr Ανθότυρο
  • 30-40 gr σταμναγκάθι
  • 20 gr Φρυγανιά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 5 gr Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Κρασί άσπρο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το αρνί και το χτυπάμε λίγο για να ανοίξει και να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνουμε.
Με τον ανθότυρο, την φρυγανιά, τον κρόκο και τον δυόσμο φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι.

Το τοποθετούμε στο ανοιγμένο κρέας.
Από πάνω τοποθετούμε την ζύμη με τον ανθότυρο, και τυλίγουμε σχηματίζοντας ένα ρολό.
Με ένα σπάγκο δένουμε το ρολό να μην ανοίξει.

Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και λίγο άσπρο κρασί.
Ψήνουμε στους 160 με 170 για 40 περίπου λεπτά.
Συνοδεύουμε με Ratatouille και κροκέτες πατάτας

Για τις κροκέτες πατάτας:

  • 50g νερό,
  • 8g βούτυρο,
  • 25g αλεύρι,
  • 25g αυγό,
  • Λίγο αλάτι

Φτιάχνουμε μια ζύμη για σού.
Ανακατεύουμε την ζύμη με 250 γρ ζεστές περασμένες πατάτες και μία πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Με 2 κουτάλια της σούπας σχηματίζουμε μισοφέγγαρα και τα τηγανίζουμε σε πολύ λάδι.

Για το Ratatouille:

  • 25g κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
  • 25g πράσινη πιπέρια σε μικρούς κύβους
  • 25g κίτρινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
  • 25g κολοκύθι σε μικρούς κύβους
  • 25g μελιτζάνα σε μικρούς κύβους
  • 25g κρεμμύδι σε μικρούς κύβους
  • 40g ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τα βότανα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.

pict15033

Καλουτσης Γιαννης

Chef

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Επιδόρπια

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Ιούνιος 30, 2020
Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο
Επιδόρπια

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Μάιος 5, 2020
Σούπα κρεμά τσουκνίδας
Συνταγές

Σούπα κρεμά τσουκνίδας

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη
Συνταγές

Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με γαύρο
Συνταγές

Καλογερικό με γαύρο

Απρίλιος 2, 2020
Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Επιδόρπια

Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας

Ιανουάριος 16, 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου