Συνταγές με "Κρέας"

 
Κοτόπουλο με γραβιέρα

Κοτόπουλο με γραβιέρα
Υλικά για 4ατομα
1400γρ κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
1/2 κ.γ.μαρτζορανα
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ  θρούμπη
400γρ.γιαουρτι  στραγγιστό
150γρ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
150 γρ γραβιέρα  παλαιωμένη  (τριμμένη)
Αλάτι –πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια λεκάνη ,προσθέτουμε τη  μαντζουράνα ,το θυμάρι τη θρούμπη ,το γιαούρτι ,το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο , τη γραβιέρα ,αλάτι …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
του Γιάννη Καλούτση
Euro-Toques Chef
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπούτι αρνί σε μερίδες
¼ της κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια χλωρά
600  γρ. σταμναγκάθι
ελαιόλαδο (περίπου μισή κούπα)
2 αβγά
αλάτι,
πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
λίγο κρασί άσπρο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά ρίχνουμε νερό να καλύψει …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Τσιβουράκης  Γιάννης
Chef  Minoan Palace
Για την Χανιώτικη Κρεατότουρτα υπάρχουν πολλές παραλλαγές σήμερα. Παλιότερα το αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας έμπαινε στην τούρτα ωμό και πολλές φορές με το κόκαλο, έτσι ώστε όταν σιγοψήνονταν για αρκετή ώρα το κρέας να δίνει όλη την πλούσια  γεύση στο παρασκεύασμα.
Αναφέρω …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
Γαρδουμάκια   αυγολέμονο

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
του Γιάννη Αποστολάκη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
8 γαρδουμπάκια
4 ποδαράκια αρνιού
1 κρεμμύδι ξερό
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθος
χυμός από 2-3 λεμόνια
ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού
1 αβγό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
αλάτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Παίρνουμε πρώτα την κοιλιά …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
Χοιρινό γεμιστό με φασκόμηλο και μέλι

ΥΛΙΚΑ
500γρ χοιρινό   μπούτι
50γρ ανθότυρο
50γρ γραβιέρα
40γρ πυχτογαλο Χανιών
50γρ μαλάκα  (τυρομαλαμα)
200γρ μίσχους από  άγρια αγκινάρα
200γρ ασκρολιμπρους
300ml κόκκινο κρασί
100 ml έχτρα παρθένο  ελαιόλαδο
100ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα νεράντζι
50γρ μέλι θυμαρίσιο
μισή πρέζα  θυμάρι
μισή πρέζα  δεντρολίβανο
μισή πρέζα ρίγανη
6 φυλαρακια φασκόμηλο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το χοιρινό σε μακριές λεπτές φέτες, ανακατεύουμε όλα …

Διαβάστε όλο το άρθρο »

1