Συνταγές με "Ψάρι"

 
Καλαμάρια γεμιστά με τσιγαριστά χόρτα

Υλικά για 4 άτομα
800γρ. καλαμάρια φρέσκα
250γρ ποικιλία τσιγαριστών χόρτων
1μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
100
1 μικρό ποτήρι κρασί κόκκινο
Ανθό του αλατιού
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια .Τα κεφαλάκια και τα πλοκάμια των καλαμαριών τα …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
Κριθαράκι με Αχινούς

Κριθαράκι με Αχινούς
Υλικά
1 μικρό ποτήρι αχινών
1ποτηρακι κρασί λευκό ξηρό
1κρεμυδι
3 ώριμες ντομάτες
500γρ κριθαράκι
2κ.σ.εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1φυλλο δάφνης
Ανθό του αλατιού ,πιπέρι
3-4ποτηρια νερό, η ζωμό ψαριού ,η ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο ,σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε πέραση από το …

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σφυρίδα με αγγούρι και ραντίτσιο
του chef Καλούτση Γιάννη
175 gr η δύο φέτες σφυρίδα
30 gr αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες κατά πλάτος
30 gr φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
20 gr ραντίτσιο σε λεπτές φέτες
1 cl Ouzo
2 τεμ πράσινα σπαράγγια
2 τεμ άσπρα σπαράγγια
Χυμός από …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
Κατσαρίδες – Γαύρος Τηγανητός | Fried anchovies

Υλικά : Κατσαρίδες (είδος γαρίδας) 250 γρ , γαύρoς 250γρ., ελαιόλαδο 150γρ, δεντρολίβανο φρέσκο , ένα κλαδάκι , αλάτι 20γρ, ή 2κουταλακια του γλυκού ,1 μάτσο ρόκα και λίγο αλεύρι .
Εκτέλεση
Βάζουμε της κατσαρίδες και το γαύρο αφού τα έχουμε πλύνει καλά σε δυο μικρές λεκάνες …

Διαβάστε όλο το άρθρο »
Μαριναρισμένο μαριδάκι πάνω σε φύλλα βασιλικού

Υλικά : Μαριδάκι 20τεμ περίπου, φύλλα βασιλικού 20τεμ.λεμόνια 3τεμ.,ελαιόλαδο 50ml., λίγο ανθό του αλατιου.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

1