Home » Uncategorized, Άρθρα | Articles

Πάσχα καιρός για τα ντόπια αστρόλογα

21 April 2017 Σχόλια (0)

Πάσχα

καιρός για τα ντόπια αστρολογα*

Οι άγιες μέρες του Πάσχα   πλησιαζο υν όλοι μας προγραμματίζουμε που θα πάμε τη θα κάνουμε τι θα μαγειρέψουμε πως θα το μαγειρε ψουμε πια συνταγή θα ακολουθήσουμε με τη κρέας  αρνί η κατσίκι  θα παρασκευάσουμε τα νόστιμα εδέσματα του Πάσχα

Αλλά όλα αυτά  βέβαια  απασχ ολουν των καταναλωτή   γιατί πίσω από αλη αυτή τη διαδικασία   βρίσκεται ο παραγωγός που ενδιαφέρεται και μοχθεί για τη  σωστή  διατροφή  των αιγοπροβάτων  του και γενικότερα για το τη θα διαθέσει στη  αγορά ,και τη θα διατήρηση για ανανέωση του κοπαδιού του

Αλώστε για να έχει το τραπέζι μας ταυτότητα και νοστιμιά  της αγιε μέρες του Πάσχα  καλό είναι  η αγορές μας να γίνονται από τον κρεοπωλη της γειτονιάς  καθώς είναι  o φίλος  που του έχουμε   εμπιστοσύνη για αυτό που θα μας προτινη  η το τοπικο σουπερ μαρκερτ  .

Αλωστε  με την ευκαιρια των εορτω ν σμίγουν οι οικογένειες με τα παιδιά και τα εγγόνια να στροβιλίζονται γύρω από τα πόδια του πάππου και της γιαγιάς  καθώς με περίσσια χάρη προσπαθούν  να παρασκευάσουν  τα καλύτερα παραδοσιακά φαγητά ,    όπως μαγειρίτσα καλιστουνια  μυζιθροκαλιστουνα  ,λυχναράκια ,  μυρωδιές φαγητών  που χαράσσονται ανεξίτηλα  στη μνήμη μας  και  μας  συνοδεύουν σε όλη  τη ζωή

Αυτό που κάνη  ξεχωριστά τα ντόπια αρνιά κατσίκια  είναι  ότι  μεγαλώνουν  με φυσικό τρόπο και τρέφονται με διάφορα  χόρτα και βότανα του τόπου μας , ακόμα και τα βυζανιάρικα ( τα αιγοπρόβατα που η διατροφή τους είναι   αποκλειστικά  και μόνο γάλα , όπως  γνωρίζουμε τα θρεπτικά στοιχιατης διατροφής και τα αρωματικά   περνανε στο γάλα της μάνας) .

Αλώστε με τόσα χόρτα και αρωματικά βότανα  που είναι αναθρεμμένα τα αρνιά και τα κατσίκια είναι αυτονόητο ,  όπως και να μαγειρευτεί το αποτέλεσμα είναι μια νόστιμη   γαστρονομική απόλαυση  αλησμόνητη  και αντάξιο    της οικογένειας  μας και των φιλοξενουμένων μας

Καλο Πασχα

*αστρολογο =ζωηρό ,άτακτο

Tips

Για έχτρα νοστιμιά όπως και να παρασκεύασε το αρνί η το κατσίκι καλό είναι να το αλείφεται με έχτρα παρθένο ελαιόλαδο και να το πασπαλίσετε με  ανθό του αλατιού .

,κρεμμύδι ,σκόρδο ντομάτα προσθέσετε μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο ,θυμάρι και πάνω στα κλαδάκια τοποθετήστε το κρέας

Γιαννης Αποστολακης

Chef MAIX

Μελος του Δ.Στου Δικτυου Κρητικης  Γαστρονομιας

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1