Home » Ορεκτικά | Αppetizer

Τάρτα με πράσο και γαρίδες

3 January 2017 Σχόλια (0)

tarta-garida-praso-2ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Για 10 τάρτες 11 πόντοι διάμετρο

500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης

125 γρ Βούτυρο λειωμένο

0,2 l Νερό

2  κρόκους αυγών

10 γρ Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και στο τέλος προσθέτουμε τους κρόκους

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά

Φορμάρουμε τις τάρτες και τις γεμίζουμε με όσπρια για να μην φουσκώσουν.

Ψήνουμε για  15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

400 γρ Πράσο

500 γρ Γαρίδες αποφλοιωμένες

20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ

20 cl. Άσπρο κρασί

400 γρ Φέτα

4 Αυγά

200 γρ Γάλα βέρο κρητικό

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το πράσο κατά μήκος και μετά κατά πλάτος σε λεπτές λωρίδες.

Σοτάρουμε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσο, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.

Στραγγίζουμε το μίγμα, το ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα και το μοιράζουμε  στις τάρτες. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και  περιχύνουμε με αυτό τις τάρτες.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς

Γιάννης  Καλούτσης

chef

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1