Home » Ορεκτικά | Αppetizer

Πιττάκια κοτόπουλο με ντιπ λεμονιού

11 January 2017 Σχόλια (0)

kotopitakiaΠιττάκια κοτόπουλο με ντιπ λεμονιού

Για τα πιττάκια

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ

150 γρ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

100 γρ  δίκοκκο αλεύρι Μύλοι Κρήτης

2 αυγά

2 κουτ γλυκού σάλτσα Worcestershire

1 κουτ σούπας μουστάρδα

1 κουτ γλυκού Sambal Oelek

500 γρ κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο ραφινέ ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα

Για το ντιπ

100 γρ  μαγιονέζα

50 γρ γιαούρτι στραγγιστό Βέρο κρητικό

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ΑΒΕΑ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουτ γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη

2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κουτ μουστάρδα

½ κουτ γλυκού σάλτσα Worcestershire

Αλάτι, πιπέρι

Για τα πιττάκια

Σοτάρουμε την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και το κοτόπουλο στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε με προσοχή ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ραφινέ ελαιόλαδο.

Σχηματίζουμε πιττάκια και τα τηγανίζουμε από τις 2 πλευρές ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το ντιπ

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και μπλεντάρουμε.

Γιάννης  Καλούτσης

Chef

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1