Home » Επιδόρπια | Dessert

Γιαουρτόπιτα Ζέβρα

11 January 2017 Σχόλια (0)

giaourtopita1Γιαουρτόπιτα Ζέβρα

Για ταψί 26 πόντων

Για την βάση

250γρ αλεύρι μαλακό Μύλοι Κρήτης

125 γρ ζάχαρη

125 γρ βούτυρο

1 αυγό

1/2 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ

1 βανίλια

για την γέμιση

125γρ βούτυρο

5 αυγά

250 γρ ζάχαρη

750 γρ γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό

1 κουτ σούπας κακάο σκόνη

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι Βιοχύμ

Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά με το φτερό.

Απλώνουμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένη φόρμα 28 πόντων διάμετρο και ανοίγουμε πιέζοντας να καλυφτούν και τα τοιχώματα του.

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς

Βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Κρατάμε το ¼ από την γέμιση στην οποία προσθέτουμε το κακάο.

Ρίχνουμε στο κέντρο τις φόρμας το μισό μείγμα και από πάνω του μισό μείγμα με το κακάο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και κουνάμε ελαφρά την φόρμα να απλωθεί το μείγμα.

ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.

Γιάννης  Καλούτσης

Chef

1