Home » Επιδόρπια | Dessert

Βερολινέζικα ντόνατς

28 December 2016 Σχόλια (0)

donutsΒερολινέζικα ντόνατς

Για 20 τεμάχια διαμέτρου 8 πόντων

30γρ μαγιά

250 ml γάλα βέρο κρητικό

540γρ αλεύρι σκληρό Μύλοι Κρήτης

50γρ μαργαρίνη

2 αυγά

1πρέζα αλάτι

100 γρ ζάχαρη

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ΑΒΕΑ

100 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας

2 ασπράδια αυγών

50 γρ άχνη ζάχαρη

Λάδι για τηγάνισμα

Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα ώσπου να αναμειχθεί καλά.

Τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, την μαργαρίνη και τα αυγά στο κάδο του μίξερ και

ανακατεύουμε στην χαμηλή σκάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αιθέριο έλαιο.

Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα με την μαγιά. Ανακατεύουμε ώσπου η ζύμη να αποκολλιέται από τα τοιχώματα του μίξερ.

Σε ένα αλευρωμένο μπολ τοποθετούμε την ζύμη, την σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνια ζυμώνουμε ελάχιστα την ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστά. Με την βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε πιτάκια.  Στην μέση από τα μισά τοποθετούμε 1 κουταλιά γλυκού μαρμελάδα. Αλείφουμε με τα ασπράδια και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά πιέζοντας καλά τις άκρες.

Τα τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και τα σκεπάζουμε με ένα πανί για 15 λεπτά να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βουτάμε τις μπάλες.

Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές.

Αφήνουμε τα ντόνατς να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Γιάννης  Καλούτσης

Chef

Leave your response!

You must be logged in to post a comment.

1